المارينا بالدجاج

المارينا
فروج وتسليقيه وتنزعي العظم

وعيش صاج
بصل سماغ
وتقلي البصل والسماغ
ورشة ملح ومكن فلفل اخضر
وتجيبي شقفت عيش تحطي الصماغ والبصل والفلف فيها طبعا بعد ماتقليه
تحطي الدجاج وتطحيه بالفرن لغايه لمن يتخمر وتحسي اتقرمش

وانا دورت بقوقل عشان اعرف مقادير الوصفه

وهذا اللى لقيته

المقادير:

– نصف كيلو لحم مفروم نسبة الدهن بة 20%
– عدد 2 بصلة مقطعة ناعم
– بقدونس مفرى
– فلفل رومي أخضر
– بهارات ملح وفلفل اسمر
– زيت ذرة
– خبز حووشى (خبز غير كامل النضج )

الطريقة:

– توضع نصف كمية البصل على النار مع اضافة كمية زيت مناسبة الى ان يصفر لونها
– ترفع من على النار ثم توضع فى وعاء و يضاف اليها اللحم المفروم و باقى البصل و البهارات و البقدونس و الفلفل و الملح والفلفل الأخضر و يقلب جيدا
– يوضع مقدار من الخليط السابق فى رغيف من الخبز البلدى الاسمر ويفرد بة
– يمسح الوجه بقليل من الزيت ويلف فى ورق قصدير ويوضع فى الفرن الى تمام النضج مع ملاحظة تقليبة على الوجهيين

وهذا تطبيقي للوصفه

الدجاج حمرته بالزبده بعد السلق وحطيت عليه بهارات

هذا أنسب عيش لهالوصفة واللى يتقارب مع العيش المصري او خبز الصاج

وانا ما دخلته الفرن

استعملت التوستر ودهنت الخبز من الوجهين بقليل من الزبده

وهذه النتيجه

بالعافيه عليكم

واتمنى انه ينال اعجابكم


هذا المنشور نشر في وصفات شرقية وعالميه والمطبخ الخليجي. حفظ الرابط الثابت.

أضف تعليق